İzmir’in Menderes ilçesindeki 61 çocuğun sünnet şölenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şölene ev sahipliği yapan AK Parti Menderes Kadın Kolları İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak’a, çocuklar, Atatürk'lü Türk bayrağı armağan etti.

        AK Parti İzmir İl Kadın Kolları himayesinde Menderes İlçe Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde 'il ilçe el ele' faaliyetleri kapsamında sünnet şöleni düzenlendi. Şölen, 61 çocuğun ve ailesinin şehir turu ile başladı. Gönüllerince gezen sünnet çocukları Menderes Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanına gelen Mehteran Takımı gösterisini izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Mehter Takımının seslendirdiği marşlarla coşkuyla dinlendi. Vatandaşların fotoğraflar çektirmek için birbirleriyle yarıştıkları kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan Menderes Gençlik Parkı’na kadar sürdü. Onlarca sünnet çocuğu ve ailesinin Türk bayraklarıyla geçişini gören çok sayıda vatandaş, konvoya katıldı. Menderes Belediye Gençlik Parkı'nda okunan Mevlid-i Şerif’i, vatandaşlarla birlikte AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de dinledi.

        Dava arkadaşlarının dayanışması ve hayırseverlerin desteği ile bir şölenden daha yüz akı ile çıkacaklarını belirten AK Parti Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, “Sünnet, dinimiz ve geleneğimizin vazgeçilmezi. Geçtiğimiz dönemde bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışan Darfur halkı çocuklarını mecburiyetten bağırta bağırta sünnet ettiriyorlardı. Bu manzara karşısında Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan göz yaşlarına boğulmuştu. Biz de Başbakanımızın sahadaki neferleri Kadın Kolları olarak, ilçemizdeki çocuklarımızın akan göz yaşlarının sadece mutluluktan kaynaklanması için çalışıyoruz. Önceden planlanmış zaman diliminde, sağlıklı bir ortamda, uzman doktorlar tarafından yardımcı personel ile gerçekleştirecekleri sünnetlerde, evlatlarımızın ve ailelerimizin akarsa gözyaşlarının mutluluktan olacağı bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz.” dedi.

        Siyasetin nesnesi değil öznesi olan bayan arkadaşlarının, toplumsal bütünlüğü pekiştiren faaliyetleri başarıyla gerçekleştirdiğine vurgu yapan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, Menderes ilçesinde 61 çocuğun ömür boyu unutamayacağı güzel anlarına ve anılarına ortak olacaklarını söyledi.

        AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da en doğusundan en batısına, yurdun dört bir yanından Menderes'e gelen vatandaşlarla bugün el ele gönül gönüle olduklarını söyledi. Ulema, "Biz birlikte Menderes’iz, İzmir’iz, Türkiye’yiz.” dedi.

        Konuşmaların ardından sahne alan Cumaovası Efeler ve Kültür Derneği ekibi, göz dolduran bir halkoyunları gösterisi gerçekleştirdi. AK Kadınlar, çocukların yakınları ile birlikte halay çekti. Sünnet çocukları ve aileleri en anlamlı armağanı, şölene ev sahipliği yapan AK Parti Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak’a verdikleri Atatürk'lü Türk bayrağı oldu.

        AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir İl Başkan Yardımcısı Faika Altunay, iş adamlarından Selim Amato ve Hasan Kabancı ile vatandaşlar çocuklara hediyeler dağıttı. Çocuklar palyaçolarla oynadı, ikramda bulunuldu.



Kaynak: cha