Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ)'nin Mimar Sinan ve Sümer Kampüsü projeleri, 2012 Dünya Mimarlık Festivali'ne katılacak.

        AGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan, Abdullah Gül Üniversitesi Mimar Sinan ve Sümer Kampüsü'nün, mimari projeleri ile 3- 5 Ekim 2012 tarihlerinde yapılacak olan 2012 Dünya Mimarlık Festivali'nde kısa listeye girebilmeyi başardığını söyledi. Dünya Mimarlık Festivali'ne katılacak projeler arasında yer alabilmenin, üniversite olarak kalite hedeflerini güçlendirdiğini dile getiren Alan, dünya mimarlarının bu festivalde buluşacağını anımsattı.

        Üniversiteyi ilgilendirebilecek her konuda azami derecede uluslararasılaşma hedefi gütmekte olduklarını belirten Alan, “Akademisyen kadrosundan, öğrencilere, eğitim-öğretim faaliyetlerinden araştırma-geliştirme faaliyetlerimize kadar dünya ile entegre olabilecek, Aresbet dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, dünya ölçeğinde rekabetten kopmayacak bir yapılanma içine girmek istiyoruz. Yeni kurulmakta ve yapılanma aşamasında olmanın verdiği avantaj ile negatifliklerden uzak, yenilikçi ve insan odaklı anlayışlar ile bu hedefe doğru hızla ilerlemek istiyoruz.” dedi.

        Alan, kampüslerin mimari yapıları hakkında da bilgi vererek, kampüs mimarisinin, yeşil ve çevre dostu binaları, akıllı ve enerji verimli bina uygulamaları, öğrenci ve insan odaklı bina, peyzaj, sosyal ve sportif yaşam alanları, öğrencilerine ve personeline sağlayacağı modern yurt ve lojman imkânları, halk ve sosyal yaşamla bütünleştiğini belirtti. Kapıları herkese açık, modern eğitim-öğretim ve araştırma derslik ve laboratuvar imkanları ile kampus mimarisiyle de uluslararası kalitede bir kurum olmayı hedeflediklerini kaydetti.
Kaynak: cha