Malatya’da iki ayrı operasyonda yaklaşık 80 kilogram metamfetamin(uyuşturucu yapımında kullanılan madde) ile 40 kilogram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu maddelerle ilgili 3’ü İran uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü bahçesinde yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin başarılı bir operasyona imza attıklarını ifade etti. Dün iki farklı noktada yapılan yol kontrollerinde şüpheli 3 araçta arama yapıldığını belirten Saran, yapılan incelemede içinde İran uyruklu H.A.H., F.F., ve H.A.’nın bulunduğu araçta 79 kilo 626 gram uyarıcı nitelikli sıvı metamfetamin maddesi ele geçirildiğini kaydetti. Saran, operasyonda el konulan metamfetaminin şimdiye kadar Türkiye’deki uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen en Savoybetting büyük metamfatamin miktarı olduğu dile getirdi.

İkinci operasyonda ise içinde E.E., M.Y., G.G. ve İ.E’nin bulunduğu iki ayrı araçta arama yapıldığını bildiren Saran, bu arama sonucunda aracın gaz yakıt tankı içine gizlenmiş halde 40 kilo 626 gram eroin ele geçirildiğini aktardı.

Uyuşturucu maddelerle ilgili olarak 7 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar ‘satmak amacıyla uyuşturucu metamfetamin ve eroin maddeleri bulundurmak ve nakletmek’ suçlarından adli makamlara sevk edilecek. Yakalanan metamfetaminin piyasa değerinin 8 milyon dolar, eroinin ise 1 milyon lira değerinde olduğu belirtildi. Operasyonlarda narkotik köpeklerinin etkin rol oynadığı kaydedildi.
Kaynak: cha