Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak için 10-14 Eylül tarihleri arasında uyguladığı ‘okula uyum’ programı başladı. Tartışmalara sebep olan 60-66 aylık çocuklarından yer aldığı toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuk evlerine en yakın ilkokulun yolunu tuttu. İlkokul birinci sınıflar, önümüzdeki hafta 17 Eylül'de tüm okulların açılmasıyla birlikte hazırlık eğitimine tabi tutulacak.

        Bursa’da da ilkokulların yolunu tutan minikler ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Büyüklerinin elinden tutarak okula getirdiği minik öğrenciler, kimi annesinden ayrılmak istemezken, bazıları ise gözyaşı döktü. Daha önce anasınıfına giden öğrencilerin rahat tavırları dikkat çekerken, gitmeyenler ise ürkek ve korku dolu gözlerle etrafında olan biteni anlamaya çalıştı. Bazı veliler ise okulun ilk gününde çocuğunun okul heyecanını ölümsüzleştirmek için cep telefonu ile fotoğraf çekmeyi tercih etti.

        Yıldırım ilçesi Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İköğretim Okulu'nda da ilk gün heyecanı yaşandı. Anne babası ile okulun yolunu tutan minikler, ilk günün verdiği heyecanla okula giriş yaptı. İlgili öğretmenlerin sınıflarını okuduğu öğrenciler anne babaları ile sınıfa girdi. Öğretmenleri ilk gün olduğu için miniklerin alışması kapsamında öğrencilerini müzikler eşliğinde karşıladı. Sıralara doğum günü şapkaları ve değişik oyuncaklar koyan okul yönetimi minikleri alıştırmanın yolunu denedi. Şarkılar eşliğinde karşılanan miniklerin bazıları sınıfa kısa sürede alışırken, bazıları ise gözyaşı döktü.

        “Annemi istiyorum” diye tutturan bazı minikler ise özellikle anneleri sınıftan ayrıldıktan sonra gözyaşına boğuldu. Ağlayan minik öğrencileri geri dönen anne ve babaları teselli etti, öğretmenler ise ağlamayanlara çeşitli hediyeler vereceklerini belirterek, teselli etmeye çalıştı.

        Basın mensuplarına açıklamada bulunan bazı veliler, ilk gün olduğu için çocuklarının okula gelmek istemediklerini belirtti. Bazı öğrenciler ise okulu çok sevdiklerini dile getirerek, yeni arkadaş edinmek ve her şeyi öğrenmek istediklerini söyledi.
Kaynak: cha