Zonguldak'ta, 62 yaşında okuma yazmayı öğrenen Züleyha Sungur, kendisini 7 yaşında gibi hissettiğini söyledi. Sungur, hedefinin üniversiteyi bitirmek olduğunu da vurguladı

8 Eylül Dünya Okuma Günü nedeniyle Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri tarafından günün önemini anlatan şiirlerin okunduğu törende, 62 yaşında okuma yazma öğrenen Züleyha Sungur da okuma ve yazmanın önemini içeren bir yazısını okudu. Yazısını okurken zorlanan Züleyha Sungur'un kurduğu cümleler, tören alanındakileri duygulandırdı.

ÜNİVERSİTEYE KADAR OKUMAK İSTİYORUM

Kürsüye çıkmanın mutluluğunu yaşayan Sungur, yaptığı açıklamada, “Küçüklüğümden beri okuma hevesim vardı. Bu heves benle beraber büyüdü. Okumayı öğrenmem bugüne nasipmiş. Okumamamın sebebi zamanında büyüklerimin izin vermemesi. Henüz yolun başındayım. Ne kadar ilerlersem o kadar gideceğim. Okumak istiyorum. Üniversiteye de gitmeyi düşünüyorum, ama kısmet. Şu an 7 yaşında gibiyim." dedi.

Öğretmenleri ve Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise Züleyha Sungur'un kendilerini çok gururlandırdığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu gurur tablosu. Bu heyecan, bu mutluluk gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah diğer diplomaları da veririz. Umarım bu tablo, bütün okuma yazma bilmeyenlere de örnek olur.”

Törende Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Satılmış Tunç Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümü'nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, İl Halk Eğitim Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz ve öğretmenler hazır bulundu.
Kaynak: cha