Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nde 27- 29 Ağustos tarihleri arasında 5. Ulusal Limnoloji Sempozyumu gerçekleştiriliyor.

        Su sorunlarına dikkat çekmek, çözüm önerileri sunmak, doğal ve yapay göl ve göletlerin fiziksel ve kimyasal niteliklerini, ekolojisini, çevreyle etkileşimlerini, içlerindeki su ve enerji akımlarını incelemek amacıyla ulusal düzeyde iki yılda bir düzenlenen sempozyumun beşincisi SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi organizasyonuyla yapılıyor. Çeşitli üniversitelerden bilim insanlarının, kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin, genç araştırmacıların, öğrenci ve çevre gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşecek sempozyum 27 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00’da Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde başlayacak.

        'Biyolojik Çeşitlilik', 'Su Kalitesi ve Su Kirliliği', 'İçsu Balıkçılığı', 'Su Kaynaklarının Korunması ve Yönetimi', 'Uygulamalı Limnoloji', 'Limnoekoloji ve İçsularda Balık Yetiştiriciliğinin Çevresel Etkileri' başlıklı konuların tartışılacağı sempozyumda, 76 sözlü, 72 poster sunumu yer alacak.
Kaynak: cha