Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'na başvuran ve başvurusu geçerli sayılan 101 bin 743 öğretmen adayından 40 bin 164'ünün ataması yapıldı. Atamalar, MEB Başöğretmen Salonu'nda bilgisayar kurasıyla gerçekleştirildi. Törende, öğretmen adayları atama heyecanı yaşadı. Atanan öğretmenler 11 Eylül'den itibaren göreve başlayacak.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, törende yaptığı konuşmada, 40 bin öğretmen kadrosu için 101 bin 743 başvuru yapıldığını belirtti. Çolak, halen bakanlık teşkilatında 740 bin öğretmenin görev yaptığını, yeni atanan 40 bin öğretmen ile bu sayısın 780 bine çıktığını bildirdi. Atama sonuçları, MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 140 öğretmen branşından 114’ün de norm kadro açığını bulunduğunu söyledi. En çok öğretmen açığı bulunan 29 ile 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini kaydeden Çolak, “En çok öğretmen ihtiyacı bulunan İstanbul’a 6 bin öğretmen ataması yaptık.” dedi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI İHTİYAÇ DUYULAN BRANŞLARI TERCİH ETSİN

Son 10 yılda 317 bin öğretmen ataması gerçekleştirildiğini vurgulayan Çolak, “2006 yılında 36 bin öğretmen alımı yaptık. Bu yıl ise 40 bin kontenjan uygun görüldü. Bu gerçekten çok büyük bir sayı. 104 alanda alım yapıyoruz. 17 temel alanımız var. Bu yıldan sonra öğretmenlik tercih eden adaylar rehberlik, Türkçe, ilköğretim matematik, okul öncesi, beden eğitimi, fen ve teknoloji, zihinsel engelliler, sosyal bilgiler, imam hatip lisesi meslek dersleri ve coğrafya öğretmenliği ihtiyaç duyacağımız alanlar. Anneler ve babalarda evlatlarını lütfen bu alanlara yönlendirsinler.” şeklinde konuştu.

ADAYLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmaların ardından bilgisayar kurasıyla atamalara geçildi. Atamalar sırasında 4 yaşındaki Vuslat Yurdakul, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak’ın yanına gelerek ilk atamanın yapılması için salondaki adaylarla birlikte tek tek rakam söyledi. Ardından Vuslat ve Genel Müdür Çolak bilgisayar butonuna basarak atamalar tek tek bilgisayar ekranına gelmeye başladı. Salonda bulunan ve ismini ekranda gören adaylar heyecanlarını gizleyemedi. Bağırışlar ve gözyaşları içerisinde adaylar, sevinçlerini aileleri ve yakınlarıyla paylaştı. Birçok adayla atanmaları üzerine cep telefonları ile sevdiklerine müjdeli haberi verdi.

Öte yandan, atama törenlerini izlemek ve atamasının yapılıp yapılmadığını öğrenmek amacıyla öğretmen adayları ve aileleri sabah erken saatlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde toplandı. Salonun yetersizliği nedeniyle ancak gelenlerden bir kısmı içeri alınabilirken bir kısmı da töreni bakanlığın önündeki alanda kurulan dev ekrandan izledi. Atamalar sırasında isimlerini ekrandan gören öğretmen adayları çığlık atarak ve birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.

10 YIL SONRA GELEN ATAMA

10 yıldır atanamadığını belirten Serap Yurdakul, “Çok mutluyum giyim teknolojileri öğretmeniyim. İstanbul’a atandım.” dedi. Geçen yıl mezun olduğunu belirten Zekeriya Şengü ise “Sinop Ayancık’a atandı. Meslek lisesi öğretmeniyim. Aileme ve tüm sevenlerime teşekkür ederim. Çok mutluyum.” diye konuştu. Kızının İngilizce öğretmeni olduğunu ve KPSS’den 74 puan aldığını kaydeden Ahmet Tombul ise “Ben bakanlık çalışanıyım. Kızım 4 yıldır atama bekliyor. Bir de torpil var diyorlar. Puanını alan ve sırası gelen atanıyor.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha