İzmir'de düzenlenen operasyonda, 4 ayrı ev ve 1 işyerinden hırsızlık yaparak yaklaşık 40 bin liralık mal çalan 3 hırsız kovalamaca sonucu yakalandı. Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi'nde hırsızlık yapıldığı ihbarını alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, apartman çevresinde ellerinde dizüstü bilgisayar çantası bulunan 3 şüpheliyi fark etti. Zanlılar, polisi fark ederek kaçmaya başladı. Polis, kovalamaca sonucu E.A., M.S. ve L.B., adlı zanlıları gözaltına aldı.

Şahısların yapılan üst aramasında 26 bin 300 TL değerinde çeşitli ziynet eşyası ele geçirildi. Hırsızlık zanlılarının kaçarken sokağa attıkları bir çantadan da 4 bin 100 TL değerinde bilgisayar ve bilgisayar parçaları ile 1 adet çalıntı tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınarak Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülen 3 kişi, burada sorguya alındı. Zanlıların polise verdiği ifadeler sonrasında 4 ev ve 1 işyerinden hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Zanlılardan elde edilen çalıntı mallar sahiplerine teslim edilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan E.A., M.S. ve L.B. adliyeye sevk edildi.
Kaynak: cha