Bursa'da son iki ayda 4 ayrı işyerini silah zoruyla soyan 4 kişi, son işinde polise ateş ederek kaçmak isterken yakalandı. Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Kiraladıkları otomobille İzmir Yolu üzerindeki bir beton şirketini gece yarısı soymaya gelen iki kişi, karşısında polisi görünce kaçmaya çalıştı. Zanlıların otomobilini takip eden Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri, otomobili Misi yakınlarında durdurdu. Araçtaki Hakan P. ve Emrullah S., gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada bir adet tabanca, bir adet spiral makinesi ve elmas ucu, 10 adet spiral taşı, bir adet çekiç, bir adet demir kesme makası, 2 adet demir keski ele geçirildi.

        Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan Hakan P .(32) ve Emrullah S.'nin (30) ifadeleri doğrultusunda, şahısla birlikte hareket eden Murat Y. (32) ve Yaşar D. (24) de gözaltına alındı. Şahısların, kiraladıkları otomobille temmuz ve ağustos aylarında 4 ayrı soygun gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Mudanya yolu Çağrışan girişindeki gıda toptantıcısı, Ovaakça'daki otomobil bayi, NOSAB'ta makine fabrikası ile Bademli'deki gıda fabrikasının gece yarısı güvenlik görevlileri tabancayla etkisiz hale getirilerek gasp edildiği tespit edildi. Zanlılar, gasp suçundan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: cha