Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'da geçen hafta yaşanan grev kaosunun ardından, toplu sözleşmelerde hâlâ olumlu bir gelişme sağlanamaması üzerine, kabin personelini temsil eden Ufo sendikası iş bırakma eylemlerinin bugün de süreceğini açıkladı. Grevlerin hangi hava limanlarını etkileyeceği hakkında grevden 6 saat öncesine kadar bilgi vermeyeceklerini belirten sendika temsilcileri yolcuların gecikmelere ve sefer iptallerine hazırlıklı olmasını istedi.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada bugün yaşanması muhtemel gecikme ve sefer iptalleri yüzünden havalimanlarında beklemek zorunda kalacak olan yolcular için fazladan yer personeli görevlendirileceği belirtildi.

Ufo sendikası daha fazla ücret talebiyle geçen hafta gerçekleştirdiği sekiz saatlik grevde başta Frankfurt Havalimanı olmak üzere Avrupa genelindeki hava ulaşımını felç olmasına yol açmıştı. Bine yakın çalışanın iş bırakması sebebiyle birçok aktarmalı seferde gecikme ve iptaller yaşanmıştı. Ufo sendikası toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde temsil ettiği 19 bin çalışana yüzde 5 zam isterken, Lufthansa zam oranını yüksek buluyor.
Kaynak: cha