Son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar dolayısıyla zor günler yaşayan enerji şirketi Vestas, bin 400 kişinin işine son vereceğini açıkladı. Gelirleri bakımından dünyanın en büyük rüzgar türbini üreticisi olan Vestas geçtiğimiz Ocak ayında da yaklaşık 2 bin 300 kişinin işine son vermişti.

Vestas şirketi, işten çıkarmalar sayesinde yaklaşık 250 milyon euro tasarruf etmeyi planladıklarını belirtti. Açıklamada; Vestas’ın 2012 yılı ikinci çeyreği kazançlarının önceki yılın aynı dönemine göre 10 milyon dolar daha düşük olduğu belirtildi. İşten çıkarmaların rüzgar türbini pazarındaki daralma ve ağır rekabet şartları dolayısıyla gerçekleştirildiğini belirten Vestas yönetimi, firmanın 2013 yılındaki karlılığını garanti altına almak için böyle bir karar vermek zorunda olduklarını ifade etti.

Danimarka merkezli bir firma olan Vestas’ın başta Çin olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çalışanı bulunuyor. İşten çıkarılacak bin 400 kişinin bir kısmının Amerika Birleşik Devletlerindeki çalışanlar arasından seçileceği ancak geri kalanı için henüz kesin bir karar verilmediği belirtildi.

Şu an itibariyle dünya genelinde 20 bin 400 çalışanı bulunan Vestas, yıl sonu itibariyle toplam istihdamı 19 bine indirmeyi planlıyor.
Kaynak: cha