Vakıfbank, ağustos ayında 43 şube birden açtı. 2010’dan bu yana şubeleşmeye ağırlık veren banka, bu dönemde 195 şube açtı. 31 Temmuz 2012 itibari ile 695 olan şube sayısını, 31 Ağustos 2012’de 738’e çıkardı.

2015 için şube hedeflerinin bin olduğunu belirten Genel Müdür Süleyman Kalkan, “Perakende bankacılığa önem veriyoruz. Bunun için de şube sayımızın optimum seviyeye çıkarılması gerekiyordu ve bu yönde bir büyüme kararı aldık. 2010’dan bu yana orta ölçekte bir bankanın toplam şube sayısı kadar yeni şube açarken geride bıraktığımız ağustos ayında 43 açılış yaptık. 43 şubenin 41’ini ağustos ayının ilk 3 gününde açtık. Bu öyle zannediyorum ki bankacılık tarihimizde bir rekordur. Sene sonuna dek şube sayımızı artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Vakıfbank, istihdam rakamları ile sektörde ilk sırayı aldı. Süleyman Kalkan, şubeleşme ile doğan eleman ihtiyacını karşılamak için insan kaynaklarına eğildiklerine işaret ederken; “Şubelerde satışa yönelik personel sayımızı artırıyoruz. 2012’de bin yeni personel alacağımızı ilan etmiştik. Ancak ilk 6 ayda bu sayıyı aşan bir alım yaptık ve eleman sayısını 13 bin 272’ye çıkardık. Sektörde işten çıkarmaların dahi görüldüğü bir dönemde toplam istihdamın yüzde 58’ini oluşturmaktan mutluyuz. Personelimizin yaş ortalaması da bu anlayışa bağlı olarak geriledi. Artık daha genç bir kadroyla çalışıyoruz. Oluşturduğumuz bu dinamik yapının meyvelerini de kısa sürede vereceği kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

KOBİ’lere olan desteklerinin artarak devam edeceğini vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:

“Reel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduğumuz ürünlere yoğun bir talep var. Altı aylık bilançomuza baktığımızda KOBİ’lere kullandırdığımız kredi miktarının yüzde 110 arttığını görüyoruz. Yine aktif kalitemizde güçlü artış da bizi ayrıca memnun ediyor. Tüm bu olumlu gelişmelerin temel sebeplerinden birinin de şube ve personel sayımızın artmasına bağlı olduğu kanaatindeyiz. Gelecek dönem de bu anlayışı devam ettirip ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: cha