Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde kurulan ve ilk yurt içi faaliyetini, 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda gerçekleştiren Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) ilgi odağı oldu.

        Uzakdoğu’dan gelen konuklar, tanıtım grubunun standında kendilerine ikram edilen bulgurdan memnun kaldıklarını söylerken, firmalarla irtibata geçerek ürünleri ülkelerine taşımak istediklerini kaydetti.

        Fuarda, MBTG standını ziyaret eden ve ilk kez bulgurla tanışan Tayvanlı konuklar, ürünlerin Uzakdoğu’da büyük bir ilgi göreceğini ifade etti. Kendi ülkelerinde pirinç ağırlıklı yemekler yediklerini ancak bulgurun daha besleyici özelliği olduğunu, bilimsel verilerle de bunun kanıtlandığını ifade eden Tayvanlılar, ürünü, ülkelerine de ithal etmek istediklerini ve fuarda bulunan bulgur firmalarıyla irtibat kurduklarını açıkladı. Fuara her yıl katıldıklarını belirten Uzakdoğlu misafirler, şunları ifade etti:

        “İlk kez bulgur, makarna, yağ ve bakliyat ürünlerinin bir arada tanıtıldığını gördük. Türkiye, tanıtım atağına geçmiş. Bu, aslında geç kalmış bir karar. Bu ürünler harika. Lezzetli ve besleyici. Ülkemizde ve diğer Uzakdoğu ülkelerinde tanıtımı gerçekleştirilirse elbette büyük pazarlar bulacaktır. Bizler bu ürünleri tattıktan sonra fuarda bulunan firmalarla temasa geçtik. Ülkemize bulgur, mercimek, makarna ve diğer bakliyat ürünlerini götürmek istiyoruz.”



Kaynak: cha