Bu yıl 58’inci kez düzenlenecek AYMOD’da yaz sezonuna ait kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik ve modern binlerce yeni model sergilenecek. Fuarda, Almanya, Afrika, Azerbaycan, Arnavutluk, Beyaz Rusya, Beyrut, Ermenistan, Dubai, Fransa, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Çin, Romanya, Rusya, Ukrayna’nın da aralarında bulunduğu 80 ülkeden 600 alım heyeti ağırlanacak. Ayakkabı Dünyası, Beta, Beymen, Boyner, Desa, Divarese, Flo, Greyder, Hotiç gibi 1000’in üzerinde uluslararası ayakkabı markasının ve zincir mağazanın üst düzey yöneticileri de AYMOD’a özel davetli olarak katılacak ve fuarda ayakkabı üreticileri ile bir araya gelecek.

III. Selim’in çizmesi AYMOD’da

Fuarda, Harry Potter ve Truva filmleri için çarık yapan Kahramanmaraşlı ustalardan, efelerin körüklü çizmelerini yapan ustalara kadar pek çok usta fuar boyunca ayakkabı kültürünü anlatacak tasarımlarını canlı olarak yaparak, ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Fuar kapsamında düzenlenecek “Ayakkabının Zamanda Yolculuğu” sergisinde III. Selim’e ait bir çifti de Topkapı Sarayında yer alan çizme, Şehzade Ediği, Çanakkale Savaşında giyilmiş subay çizmesi, Noel Baba çizmesi gibi birbirinden değerli 45 çift ayakkabı ilk kez sergilenecek.

Alanında dünyanın en büyük ikinci fuarı olan AYMOD, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), KOSGEB desteğinde 60 bin metre kare alanda, 20 bin ziyaretçi hedefiyle organize edilecek.

Editör: Haber EDİTÖR