Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, ilçeye yapılması planlanan çimento fabrikasının Tonya’daki göçü durduracağını söyledi.

Kurt, yaptığı açıklamada Tonya’da kurulması planlanan çimento fabrikasıyla ilgili bir adımın daha atıldığını belirtti. Fabrikanın maden ruhsatının alındığını, etüt raporlarının tamamlandığını ifade eden Kurt, fabrikanın kurulacağı alınan ihalesinin de 22 Ağustos Cuma günü yapıldığını hatırlattı. Kurt, açık artırma usulü ile yapılan ihaleye 1 milyon 383 bin lira olarak verilen teklifin komisyon tarafından onaylandığı bilgisini verdi. Fabrikanın Trabzonlu 2 işadamı tarafından 250 milyon dolar sermaye ile kurulacağını söyleyen Kurt, temeli Ekim ayında atılacak fabrıkada yıllık 2 milyon ton çimento üretiminin planlandığını belirtti. Kurt, 800 ile 2 bin kişi arasında istihdam sağlanması beklenen fabrikada son teknolojinin kullanılacağını anlattı.

Fabrikanın kurulmasında katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür eden Belediye Başkanı Kurt, "Tonyalılar artık iş için büyükşehirleri gitmeyecek. Bu hizmet büyük bir iyiliktir. Bir rüyadan uyanış olan yatırımın Tonya’daki göçü de durduracağına inanıyorum." dedi.

Çevre konusundaki hassasiyetleri de anladığını ifade eden Kurt, "En son teknoloji kullanılarak inşa edileceğinden havaya gaz ve toz bırakmayacaktır. Trabzon şehir merkezindeki fabrikayı herkes görüyor. Orada böyle bir sorun yok. Toz ilçemize kurulacak fabrikada da olmayacak." ifadelerini kullandı.


Kaynak: cha