18 Mayıs 2012 Cuma

Sanayiciler, deprem bölgesine yatırımdan vazgeçmedi

Deprem öncesinde Van'ın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetiminden yer tahsisinde bulunan 148 yatırımcı, deprem sebebiyle sanayi yatırımlarından vazgeçmedi. Bugün Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan OSB Müteşebbis Heyeti,...

22 Şubat 2012 Çarşamba 17:43
Bu haber 16 kez okundu
Sanayiciler, deprem bölgesine yatırımdan vazgeçmedi
Deprem öncesinde Van'ın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetiminden yer tahsisinde bulunan 148 yatırımcı, deprem sebebiyle sanayi yatırımlarından vazgeçmedi. Bugün Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan OSB Müteşebbis Heyeti, 148 yatırımcı içinden 45'ine arsa tahsisinde bulunacak.
    OSB Müteşebbis Heyeti, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplandı. Toplantı öncesi açıklama yapan Vali Karaloğlu, OSB'de 44 hektarlık alanda oluşturulan 51 parselin dağıtımını yapmak üzereyken meydana gelen deprem sebebiyle bu dağıtımın yapılamadığını bildirdi. OSB'deki 44 hektarlık alandaki 51 parselde 6 parseli daha önce acil olarak yatırımcılara tahsis edildiğini ifade eden Karaloğlu, kalan 45 parsele ise 148 sanayicinin müracaatının olduğunu söyledi.
    Bu taleplerin değerlendirilmesi için müteşebbis heyetinden bir alt komisyonun kurulduğunu dile getiren Karaloğlu, "Bu komisyon, acil yatırımlar ve gerçek yatırımcı konusunda bir çalışma yaptı. Bugün 148 yatırımcı içinden 45'ine arsa tahsisinde bulunacağız. Bugün arsa tahsisi yapılmayan sanayicilerimiz üzülmesinler. Çünkü OSB'yi büyütme çalışmamız bir taraftan devam ediyor. Yeni Çevre Yolu ile OSB arasında kalan 60 hektarlık mera alanı hazine arazisine çevrildi. Milli Emlak Müdürlüğü'nde bu yönde çalışmalar devam ediyor. OSB'ye devri yapılacak. Organize Sanayiler Genel Müdürlüğü'nde bu genişleme işi tamamlandığında, bugün kendisine parsel tahsis yapamayacağımız sanayicilerimize gelecekte yer tahsisi yapmış olacağız."
Karaloğlu, bugün tahsisi yapacakları 44 hektarlık alanda Organize Sanayi Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu altyapı ihalesiyle yol, elektrik, su, doğalgaz ve kanalizasyon gibi tüm çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yol çalışmasının tamamlandığını anlatan Karaloğlu, "İnşaat sezonunun açılmasıyla diğer çalışmalar da yapılacak. Diğer taraftan, yer parsel tahsisi yapacağımız sanayicilerimiz de altyapıyla beraber kendi inşaatlarına başlayabilecekler." dedi.
    Organize Sanayi Bölgesi yönetiminden yer tahsisinde bulunan 148 yatırımcının, deprem sebebiyle sanayi yatırımlarından vazgeçmediklerini belirten Vali Karaloğlu, "Bunun da kentin geleceği ve potansiyeli açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu potansiyel, kentin tekrar ayağa kalkması noktasında bize güç verecektir." diye konuştu.


Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    HAVA DURUMU

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?ALANYA İl Olmalı mı?,Antalya'nın Alt Belediyesi mi Olmalı?

    NAMAZ VAKİTLERİ

    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:

    SAYFALAR

    KARİKATÜR

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV