Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin muhtemel yeni bir küresel finans krizine hazır olduklarını, ülkenin 2012’de yüzde 4-5 civarında büyüyeceğini söyledi.

Russia Today televizyonuna konuşan Putin, “İlk kriz dalgasındaki tecrübe ile şimdi çok daha iyi hazırlandık.Kriz yönetimi ile ilgili enstrümanlarımız var.” dedi.

Parlamentonun onayladığı 200 milyar rublelik (6 milyar dolar) fonun bütçe açığının giderilmesine katkısı olacağına değinen Rusya lideri, “Bununla birlikte açık kalmıyor. Gelecek yılın bütçesi artı veriyor. İşsizlik oranımız da en düşük seviyede. Kriz öncesi rakamların da gerisine yüzde 5,1’e kadar çektik.” bilgisini verdi.

Rusya’nın komşu ülkelerde yaşanan ekonomik gelişmeleri de yakından takip ettiğine değinen Putin, “Euro Bölgesi’nde durumların iyi olması bizim çıkarımıza. Bizim Avrupa’nın öncü ekonomileri Almanya, Fransa ve İngiltere’de durumun iyi olmasına ihtiyacımız var..” şeklinde konuştu.

Rusya’nın geçen yıl öncü ekonomilerden Çin ve Hindistan’dan sonra yüzde 4,2 ile başarılı bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Putin, “Bu yıl da artı büyüme bekliyoruz. Bu yüzde 4-5 civarında olur. Şunu açık söyleyebilirim ki, Rusya’nın muhtemel tehdit ve sorunlarla mücadele edebilecek donanımı var” dedi.
Kaynak: cha