Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, TUİK’in yeni açıkladığı verilere göre Mersin’in artık göç alan değil göç veren bir il olduğunu söyledi.

Özdemir, şehrin son 5 yıl içinde her yıl ortalama yüzde 1,7 oranında net göç verdiğini kaydetti.

Her sorunu göç alınmasına bağlama kolaycılığına kaçıp, göçle gelen insanları sorunların sebebi olarak gösterenlerin bundan sonra daha dikkatli olacaklarını ifade eden Özdemir, “Bizler, göçle gelen insanlarımızı asla suçlamadık, tam tersine onları anlamaya çalıştık. Bunların iyi değerlendirilmesi halinde ilimizin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladık. Göçü öcü gibi değil, bir güç olarak gördük.” diye konuştu.

Kentin ekonomisindeki duraklamanın arkasında başka nedenlerin olduğunu Matadorbet dile getiren Abdullah Özdemir, daha fazla göç alan illerde Mersin’in yaşadığı sorunların görülmediğine dikkati çektik. Göç veren illerin ekonomiklerinin gelişmediğini hatta gerilediğini dile getiren MTB Başkanı Özdemir, “Yıllarca sorunlarının ana kaynağı olarak göçü gösteren, kitlelerin bu safsataya inanmasını sağlayarak toplumsal gerilimin tırmanmasına yol açanlara soralım. Mersin 2000’li yılların ortasından itibaren net göç veren bir il olduğuna göre, göçten kaynaklandığını iddia ettiğiniz sorunların bugün çözüm yoluna girmiş olması gerekmez miydi? Sorunlarımız ortada durduğuna göre, bunların sebebini başka yerlerde aramak gerekir.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha