Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen Ortadoğu Halı Fuarı Ortadoğu Fuar Merkezi(OFM)'nde düzenlenen törenle 5. kez kapılarını açtı.

Halı fuarında yaklaşık 200 halı firması stantlar açarak halılarını sergiledi. Ortadoğu Halı Fuarı'na, Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra iş dünyasından da çok sayıda kişi katıldı. Programda konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Afyon’da meydana gelen patlama sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Vali Ata, Gaziantep’in tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması sayesinde bu kentin üretim ve ticaret merkezi haline geldiğini söyledi. Gaziantep’te 5'incisi açılacak organize sanayi çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Ata, yakın bir tarihte alt yapı çalışmalarının başlayacağını ve yatırımcılara tahsisinin verileceğini kaydetti. Ata, "Gaziantep’te bu kadar çok halı üretildiğini ben de bilmiyordum. Türkiye’de üretilen makine halısının yüzde 75’i burada yapılıyor. İhracatın yüzde 85’i burada yapılıyor. İlk 8 ayda yaklaşık 1 milyar dolar ihracat yapılmış ve yılsonuna kadar hedef 1 buçuk milyar doları bulmak." dedi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan ise bu fuarı açmaktan mutlu olduklarını ama Afyon’da yaşanan patlama sonucu hayatını yitiren şehitler için de üzüntü içinde olduklarını belirtti. Aslan, ekonomide mesafe aldıkları sürece, sosyal barışı bozmaya çalışanların hüsrana uğrayacağını vurguladı. Aslan, "Gaziantep’te 27 bin metrekarelik bir alanda 200’ye yakın katılımcı firma ile halı fuarı yapıyoruz.Gaziantep’in Türkiye’ye model olma yolundaki doğrusundaki çabalarının en fazla başarıya ulaştığı alanlardan birisi halı sektöründeki aldığı mesafedir. Makine halısı sektöründe şuanda dünyada en fazla üretim yapan birinci şehiriz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.
Kaynak: cha