Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) Türkiye karapara aklama ve terörizmin finansmanıyla ilgili finansal istihbarat değişimi çalışmaları kapsamında 3 ülke ile işbirliği yapacak.

MASAK, Kosova, Malezya ve Belçika ile imzaladığı ‘Karapara Aklama ve Terörizmin Finansmanı ile İlgili Bilgi Değişimine Dair Mutabakat Muhtırası’ kapsamında bu ülkelerde ortak çalışma yürütecek. MASAK’ın Belçika Krallığı Yetkili Makamı, Malezya Merkez Bankası, Kosova Mali İstihbarat Birimleri ile imzaladığı mutabakat muhtıraları Resmi Gazete’de yayımlandı. Mutabakat Muhtıraları ile birlikte karapara aklama veya terörün finansmanı suçu veya ilgili suç faaliyetlerinin soruşturulması ya da kovuşturulması ile ilgili bilgi değişimini kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yetkili makamlar, muhtıraya uygun olarak, kendi ülke mevzuatlarına bağlı kalarak ve mütekabiliyet esasına dayalı olarak karapara aklama, terörizmin finansmanı ile ilgili olduğundan şüphelenilen finansal işlemler ya da karapara aklama veya terörizmin finansmanı ile bağlantılı suç faaliyetleri ile ilgili sahip oldukları bilgileri analiz etmek amacıyla işbirliği yapacak. Karapara aklama, terörün finansmanı ve ilgili suç faaliyetine karıştığından şüphelenilen kişilerin analizi ve soruşturulmasına yardımcı olabilecek bilgiler paylaşılacak.
Kaynak: cha