Olağanüstü seçimli genel kurul kararı alan Marmarabirlik’te, kooperatif başkanları ortak deklarasyon yayınladı. Kooperatif yöneticileri, Hidamet Asa’nın başkanlığında İznik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, Edincik ve Mürefte kooperatiflerinin temsilcilerinden birlik yönetim ve denetim kurulları oluşturulması yönünde mutabakat tutanağı imzaladı.

Marmarabirlik’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 kooperatifin başkan ve başkanvekilleri, yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa başkanlığında toplantı yaptı. Çağrıya rağmen toplantıya Erdek Kooperatifi'nden katılım olmadı. Toplantıya, Marmarabirlik Yönetim Kurulu'ndan Hidamet Asa, Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker, denetim kurulu üyeleri Fevzi İpek ve Kemal Dinç katılırken, Erdek temsilcisi Başkanvekili Refi Taviloğlu’nun katılmaması dikkat çekti.

Toplantı sonunda 7 kooperatif başkanı ile başkanvekillerince imzalanan mutabakat tutanağında şöyle denildi: “07 Ekim 2012 tarihinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul sebebiyle 10 Eylül 2012 tarihinde Marmarabirlik Genel Müdürlüğü’nde toplanılmıştır. Üretici ortaklarımızı temsilen gelen kooperatif yönetim kurulu başkan ve başkanvekilleri ile birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri, aşağıdaki şekilde görüş birliğine varmıştır. Üretici ortakların menfaati, daha uyumlu bir yönetim anlayışı, Marmarabirlik’in istikrarlı büyümesi ve gelişmesi göz önünde bulundurularak; Hidamet Asa’nın yönetim kurulu başkanlığında İznik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası kooperatifi temsilcilerinden müteşekkil birlik yönetim ve denetim kurulu oluşturulması yönünde mutabakata varılmıştır.”

KAYGIYA GEREK YOK

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yapılacak olağanüstü genel kurulda nöbet değişikliği olacağını, bu değişikliğin kuruma ivme kazandıracağını söyledi. Asa, “Ortak üreticilerimizin kaygılanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Birlikte her şey olumlu seyretmektedir. Marmarabirlik’in geleceği için uğraş verildiğinin bilinmesini isteriz.” diye konuştu.
Kaynak: cha