Fransa'nın en büyük, dünyanın ise 4. büyük zengini Bernard Arnault'un Belçika vatandaşlığına başvurduğunun ortaya çıkması Fransa'da gündemin ilk sırasına oturdu. Fransa'nın en büyük gazetelerinden Liberation bugünkü manşetinde Arnault'a hitaben 'Defol git ahmak zengin' manşetini attı.

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Fransız işadamı Bernard Arnault'un, yeni vergilerden kurtulmak için Belçika vatandaşlığına geçecek olmasına Fransa'da tepkiler sürüyor. Sol eğilimli Liberation, Arnault'un Nicolas Sarkozy'ye yakınlığına vurgu yaparak ünlü işadamının fazla vergi vermemek için ülkeden kaçtığının altını çizdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da dün katıldığı televizyon programında Bernard Arnault'un düşünmek için vakti olduğuna vurgu yaparak, "Fransız vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Ama herkes de kendi hayatını şekillendirmekte özgürdür." ifadelerini kullandı.
Ülkenin içinden geçtiği zor durumda herkesin elinden gelen yardımı yaptığını belirten Hollande, Arnault'un da diğer vatandaşlara örnek olmasını istedi.

Aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen de Arnault'un Belçika vatandaşlığına geçecek olmasını kendisinde şok etkisi yarattığını belirterek, bunun kötü bir örnek olacağının altını çizdi.

Fransa'da tartışmaların odağındaki işadamı ise Fransa'da vergi mükellfi olmaya devam edeceğini savundu ve "Her vatandaş gibi üzerime düşen görevi gerçekleştireceğim." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, seçim kampanyası sırasında, kazanması halinde yıllık 1 milyon eruodan fazla geliri olanlara yüzde 75 daha fazla vergi getireceği vaadinde bulunması ülkedeki enginleri endişelendirmişti. Bernard Arnault'un 41 milyar dolar değerinde servete sahip olduğu tahmin ediliyor.
Kaynak: cha