Altın takı üreticilerinden Karataş Atlantis, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nda KRATL koduyla işlem görmeye başladı. 2,50 TL olarak belirlenen satış fiyatıyla 1,34 kat talep toplayarak halka arzını tamamlayan şirket, yüzde 25’lik hissesi karşılığı 56 milyon liralık gelir sağladı.

Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon San. ve Tic. AŞ’nin hisselerinin borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla İMKB'de gong töreni düzenlendi. Törene, İMKB Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan ve Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ile firma yetkilileri katıldı. Borsanın açılış gongunu çalmadan önce bir konuşma yapan Karakaş Atlantis'in Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, 13 yıl sonra İMKB’de işlem görmeye başlayan ilk kuyumculuk firması olduklarını vurguladı.

        Geçtiğimiz yıl 297 milyon 135 bin lira olan cirolarını bu yılsonunda 550 milyon lira olarak artırmayı hedeflediklerini açıklayan Karakaş, “Halka arz sürecimizde gösterilen ilgiden çok memnunuz. 41,8 milyon TL olarak Milanobet belirlediğimiz talebin 56 milyon TL’ye ulaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Halka arz sonrası faaliyetlerimizi Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yeni toptan satış mağazaları açarak genişletmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kuyumculuk sektöründeki kayıt dışı ekonominin azaltılması için Doğrudan Borçlanma Sistemi (DBS) ve Hesaplı Altın Sistemi (HAS) ile işbirliği içerisinde bulunduklarını belirten Kamil Karakaş, bu şekilde binden fazla kuyumcunun kayıt içine girmesini sağladıklarını ekledi.

1960 yılında kurulan Karakaş Atlantis, altının eritilmesi, katma değer elde edilerek üretilen ürünlerin kuyumcuya pazarlanması sürecinde ara tedarikçi kullanmıyor. İzmir’deki üretim tesislerinde yıllık 6 tonun üzerinde altın işliyor. Türkiye genelinde 9 bölge müdürlüğü ve 1 ofis ile faaliyet gösteren şirket, halihazırda 1.037 adet kuyumcuya katma değerli altın takı tedarik ediyor. İstanbul Sanayi Odası (ISO) 500 listesinde 265. sırada yer alıyor.
Kaynak: cha