Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından hazırlanan, "KOBİ’lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamında 30’u Trabzon’da olmak üzere Karadeniz bölgesindeki 180 KOBİ’ye genel işletmecilik, dış ticaret ve KOBİ destekleri konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti verilerek, işletmelerin rekabet gücü ile dış ticaret kapasitesinin artırılmasına katkı sağlanacak.

Proje kültürünün işletmeler açısından önemine dikkat çeken Altıntaş, "Rekabetin arttığı bir ortamda proje kültürü işletmeler açısından çok önemli bir hale gelmiştir. İşletmelere KOSGEB, Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve benzeri birçok kaynaktan verilen desteklerde artık proje istenmektedir. İşadamlarının bundan sonra işletmelerine destek alırken ya kendilerinin ya da dışarıdan hizmet satın alarak proje hazırlatmaları gerekecek. Her iki durumda da hibe projesi kültürüne vakıf olmak gerekiyor." dedi.
Dernek olarak bağlı bulundukları KASİF’in yürüttüğü bu projeyle KOBi temsilcilerine proje Piabet yazmanın öğretileceğine vurgu yapan Başkan Altıntaş, ilgilileri projeden faydalanmaya davet etti.

Proje hakkında bilgi veren KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı da projenin KOSGEB’in Tematik Proje Destekleri kapsamında yapıldığını ve Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerini kapsadığını ifade etti.

Bıyıklı, proje kapsamında Samsun, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun ve Rize illerinde faaliyet gösteren toplam 180 KOBİ temsilcisine, genel işletmecilik, dış ticaret ve KOBİ destekleri konularında eğitim ve danışmanlık vererek, KOBİ’lerin yönetim ve organizasyon kapasitelerini yükseltmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bıyıklı, ayrıca KOBİ’lerin yurt dışı pazar araştırma gezisi, e-dergi ve web sitesi aracılığıyla dış ticaret kapasitelerini arttırmaları, yerel ve ulusal fonlardan yararlanma yollarını öğretmek suretiyle mali kapasitelerini güçlendirmeleri ve rekabet güçlerini artırmalarına katkı sağlamayı da amaçladıklarını dile getirdi.



Kaynak: cha