İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) işbirliğiyle başlatılan, ‘İzmir’de eko-verimlilik (temiz üretim) uygulaması projesi’ yaygınlaşıyor.

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, eko-verimlilik ile ilgili, ajans üyeleri ve karar verici kurumların üst yöneticilerinin katılacağı bir eğitim toplantısı düzenleneceğini bildirdi. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitim ile İzmir ve ilçelerinde farkındalığın artırılmasının planlandığını belirten Kıraç, “İzmir’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların eko-verimlilik (temiz üretim) konusundaki faaliyetlerinin desteklenmesi ve konuyla ilgili çalışmaların yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.” dedi.

Eko-verimliliği çok önemsediklerini, bu konuda öncülük etmek amacıyla ilk eğitimi yönetim kurulu üyeleri olarak kendilerinin alacağını ifade eden Kıraç, şunları kaydetti: “İzmir’de yaygınlaşması için de çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlk aşaması tamamlanan projede, eko-verimlilik (temiz üretim) konusu ile ilgili İzmir’de mevcut durum kapasite, kaynak, yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlar bağlamında değerlendirildi. Bundan sonra gerçekleştirilecek ‘uygulama aşaması’ ile eko-verimlilikle ilgili bölgesel kapasitenin geliştirilmesi, seçilen firmalarda pilot uygulamaların gerçekleştirilmesi ve çıktıların yaygınlaştırılması hedefleniyor.”
Kaynak: cha