İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ile ING Bank arasında bankacılık işlemlerinde özel avantajlar sağlayan paket için işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşma dahilinde, Birlik altında faaliyet gösteren hazır giyim, konfeksiyon, deri ve deri mamulleri ihracatçılarına yönelik finansman erişiminde ve diğer tüm bankacılık işlemlerinde özel avantajlar elde edecek. ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, anlaşma dahilinde bir yıl içerisinde 500 milyon dolarlık kredi kullandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

        ING BANK Kobi ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, imza törünende yaptığı konuşmada, protokole dair bilgi verdi. Çakır, “İş yeri, stok sigortası gibi Dinamobet yapılan sigortalarda bankamızın yaptığı sigorta işlemlerinde ihracatçılarımıza yüzde 5 oranında geri iade sağlıyoruz.” dedi. Bankanın yaptığı yenilikler arasında ihracat sigorta poliçesinin teminat olarak kabul ettiklerini belirten Çakır, teminatta kolaylık sağlamak açısından önemli bir yenilik olduğunu vurguladı.

        ING BANK Genel Müdürü Pınar Abay da konuşmasında, 5 Temmuz’da Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde yapılan toplantıya atıfta bulundu. Söz konusu toplantıda ihracatçıların ihtiyaçlarının konuşulduğuna işaret eden Abay, anlaşmanın bu ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlandığını belirtti.

        İTKİB Koordinatör Başkanı İsmail Gülle de yapılan sözleşmeden memnun olduğunu söyledi. Gülle, “Yapılan anlaşma dış ticaret kesimini fonlayacak, büyüme hedeflerini destekleyecek, hem günü kurtaracak hem de firmaların geleceklerine yatırım yapabilecekleri önemli fırsatlar oluşturacak.” diye konuştu.

Kaynak: cha