Uluslar arası Para Fonu (IMF) Rusya ekonomisinin 2008 krizine göre muhtemel olumsuz gelişmeler karşısında daha iyi konumda olduğunu, 2012 için yüzde 4 olarak öngörülen büyüme rakamında değişiklik yapmayacaklarını açıkladı.

IMF Rusya Temsilcisi Odd Per Brekk yaptığı değerlendirmede, küresel ekonomilerde yaşanan sorunlara rağmen Rusya’nın 2012’de yüzde 4 ve gelecek yıl da yüzde 4 büyüyeceğini söyledi. Yıl başında Rusya ekonomisi kısmen daha fazla büyüse de yıl sonuna doğru kısmen düşüş yaşanabilir.

Merkez Bankası’nın düşük öngörülerine rağmen, enflasyon rakamlarının bir miktar artma riski olduğuna değinen Betpas Brekk, “IMF halen bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 6,5 enflasyon tahminini koruyor. Ancak bunun beklentinin üzerine çıkma ihtimali var.” dedi. Ekonominin aşırı ısınma riski olduğuna işaret eden Brekk, yerel taleplerin iyi yönetilerek bu sorunun üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti.

Euro Bölgesi’nde belirlenen tedbirlerin zamanında ve doğru yönde uygulanmasının önemine değinen IMF yetkilisi, ABD’de sıkı bütçe politikaları, borç tavanının düşürülmesi ve orta vadeli bütçe uygulamalarının ekonomide restorasyona imkan sağlayacağını söyledi.
Kaynak: cha