Genel Energy, Irak’ın kuzeyinde keşfedilen Miran petrol ve gaz sahalarının yüzde 26 hissesini satın almak için Heritage Oil ile anlaştı. Satın alma ile toplam hisse oranını yüzde 51’e çıkaran şirket, Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı öngörüyor.

Genel Energy, yüzde 26’ya tekabül eden hisse karşılığında 156 milyon dolar ödeyecek. İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada kurum olarak Türkiye’nin 7 senelik doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceklerini vurguladı. Mehmet Sepil, “Türkiye şu anda gaz ihtiyacının büyük bölümünü başta Rusya olmak üzere, Azerbaycan ve İran’dan karşılıyor. Miran sahasında hisselerimizi yüzde 51'e çıkarmak ticari stratejimizin yanı sıra ülkemize hizmet de bizim için büyük önem taşımaktadır.” dedi. Hızla büyüyen Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılama hedeflerinin olduğunu belirten Sepil, bu satın alma sayesinde Türkiye’nin kullanımına yıllar boyu yetecek gaza sahip olduklarını ifade etti.

Genel Energy, daha önce de Bina Bawi sahasında son üç ay içinde peş peşe yaptığı toplam 415 milyon dolarlık 2 satın almayla yüzde 44 hisseye ulaşarak, sahanın en büyük ortağı olmuştu.
Kaynak: cha