Sağlık Bakanlığı'nın sağlıksız damacana suyu satan şirketleri açıklaması sektörü hareketlendirdi. Su Üreticileri Derneği, üretim tesislerinden ziyade bayi ve dağıtım noktalarındaki saklama koşullarında aksaklıklar yaşandığını öne sürerken, açıklanan listede adı geçen Buzdağı firması da haksız yere suçlandığını iddia etti.

        Su Üreticileri Derneği (SUDER) Başkanı İsmail Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halkın sağlıklı su ihtiyacını karşılamanın birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Suyun üretim tesislerinden ziyade bayi ve dağıtım noktalarındaki saklama koşullarında aksaklıklar olabileceğini ifade eden Özdemir, bu çerçevede bütün taraflara eğitim vereceklerini kaydetti. Depolama, saklama koşulları ve tüketiciye servis aşamalarında nelere dikkat edileceği konusunda kapsamlı bir çalışma yapacaklarını belirtti. Özdemir, tüketicilere de şu tavsiyelerde bulundu:

        “Satın aldıkları damacananın 4 ayrı yerinde (kapağında, emniyet bandında, etiketinde ve damacananın gövdesinde) bulunan marka isimlerinin aynı olmasına, suyun etiketinde Sağlık Bakanlığı ruhsat bilgilerinin ve damacananın Bahsegel kapağında üretim/son kullanma tarihi ve parti seri numarasının bulunup bulunmadığına özellikle dikkat etsinler.”

        BUZDAĞI: TESİSLERİMİZ 3 AYDA BİR DENETLENİYOR

        Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın kara listesinde adı geçen Buzdağı firması, kendisine haksızlık edildiğini ileri sürdü. Firmanın Genel Müdürü Yusuf Aydın, konuyu incelediklerini ve bütün hukuki haklarımızı kullanacaklarını vurguladı. 16 yıllık bir firma olduklarını ve Sağlık Bakanlığı'nın her 3 ayda bir kendilerini denetlediğini belirten Aydın, şu açıklamayı yaptı:

        "Halen geçerliliği süren son tahlil 28 Mayıs 2012’de yapıldı ve sonuçları hem bakanlıkta hem bizde bulunmaktadır. 16 yıldan bu yana alınan nümunelerle ilgili, bugüne kadar hiçbir olumsuz sonuç ortaya çıkmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Gelişmeleri tüm yönleri ile incelediğimizi ve sonuçları kamuoyu ile paylaşacağımızı duyururuz. Yaptığı yatırımlarla son iki yıl içerisinde piyasa payını ciddi oranda arttıran firmamızın, bu süreçte böyle bir olaya muhatap bırakılmasının manidar bulduğumuzun da altını çizmek isteriz."
Kaynak: cha