Türkiye'nin global markası Çelebi Havacılık Holding A.Ş., ulusal ve uluslararası arenada kaydettiği güçlü büyümeler paralelinde, organizasyon yapısını da geliştiriyor. Türkiye'nin yanı sıra Macaristan - Budapeşte (Yer Hizmetleri + Kargo&Antrepo), Almanya - Frankfurt (Kargo&Antrepo), Avusturya - Viyana (Yer Hizmetleri), Hindistan - Delhi (Yer Hizmetleri + Kargo&Antrepo) ve Mumbai (Yer Hizmetleri) ile toplam 35 havalimanında faaliyetlerini sürdüren Çelebi Havacılık Grubu, büyüyen ve yaygınlaşan organizasyon yapısını da güncelleyerek, başarılı ve güçlü yönetimini daha da geliştiriyor.

Çelebi Havacılık Grubu, son olarak Avrupa'da gerçekleştirdiği organizasyonel yapısındaki değişimle, daha güçlü ve dinamik bir yönetim yapısına kavuşmayı hedefledi. Bu çerçevede gerçekleştirilen ve grubun Macaristan ve Avusturya'daki faaliyetlerini kapsayan bu organizasyonel değişiklik, Çelebi Havacılık Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Başkanı Derya Tekin Yusuf'un yaptığı yazılı açıklamayla hayata geçirildi.

Çelebi Havacılık Grubu yurt dışı iştiraklerinden Çelebi Ground Handling Hungary Ltd. (Çelebi Macaristan) ve Çelebi Ground Services Austria GmbH (Çelebi Avusturya) ile ilgili olarak 13 Ocak 2014 tarihi itibariyle hayata geçirilen yeni organizasyon yapısında iki ülkeye tek yönetim getirildi. Bu yeni organizasyon yapılanmasında Avusturya ve Macaristan Genel Müdürlükleri tek bir pozisyonda birleştirildi. Önceki yapıda Macaristan Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Osman Yılmaz da, Avusturya ve Macaristan Çelebi Yer Hizmetleri Şirketleri'nden sorumlu Genel Müdür olarak atandı.

Bu yeni yapıda, havalimanlarının tüm operasyonel ve destek fonksiyonu sorumluluklarını kapsayan 'Havalimanı Müdürlüğü' pozisyonu da oluşturuldu. Bu yeni pozisyonla ilgili yapılan görevlendirmelerde, önceki dönemde Macaristan Operasyon Direktörü olan Jakab Laszlo, 'Viyana Havalimanı Müdürlüğü'ne atandı. 'Budapeşte Havalimanı Müdürlüğü' pozisyonuna ise, bir önceki yapılanmada Avusturya ve Macaristan Proje Müdürü olarak görevini yürüten İbrahim Ediz Özkahya atandı.

Bilgi Teknolojileri, Kalite, Satınalma, Teknik, Satış ve Pazarlama da bu yeni yapılanmada; Ortak Hizmet Merkezi olarak tanımlanarak, tek çatı altına toplandı. Ortak Hizmet Merkezi'nin 'kalite' dışındaki diğer tüm birimleri, fonksiyonları ile ilgili konularda, ilgili Havalimanı Müdürü'ne rapor verecekler. Ortak Hizmet Merkezi, Avusturya ve Macaristan Yer Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yönetilecek.

Yeni yapılanmada oluşturulan ve Mali İşler, İdari İşler, Teknik, Lojistik fonksiyonlarını kapsayan Planlama ve Mali İşler Müdürlüğü görevine ise önceki dönemde Viyana Proje ve Mali İşler Müdürü olan Özgün Özbek atandı.

Bu yeni sistemde Mali İşler fonksiyonu, Avusturya ve Macaristan Genel Müdürlüğü tarafından doğrudan, Viyana Havalimanı Müdürlüğü tarafından ise idari olarak yönetilecek. Diğer fonksiyonlar ise doğrudan Viyana Havalimanı Müdürlüğü tarafından yönetilecek.

Bu yeni yapılanmada Budapeşte Kargo ise Avusturya ve Macaristan Yer Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yönetilecek. Budapeşte Kargo Müdürlüğü departmanında ise ihracat ve ithalat alt departmanları ayrılarak, İhracat Müdür Yardımcılığı ile İthalat Müdür Yardımcılığı pozisyonları oluşturuldu.

Çelebi Havacılık Grubu'nun başta Avrupa olmak üzere yürüttüğü tüm başarılı faaliyetlerini daha üst seviyelere taşımak amacıyla gerçekleştirdiği organizasyon yapısındaki bu değişikliklerin yanı sıra bir görev değişikliği de Kargo bölümünde yaşandı. Gruptan ayrılan Semih Altuğ'dan boşalan Türkiye Kargo Direktörlüğü görevine, Çelebi bünyesinde son olarak 2011-2013 yılları arasında Delhi Kargo'da Proje Koordinatörlüğü yapan Burak Kurt atandı.
Editör: Haber EDİTÖR