Starpet, Ramazan Bayramı’nda akaryakıt istasyonlarına uğrayan araçların hangi illerden geldiğini araştırdı. Böylece bayramda hangi şehirlerin tatillerini nerede geçirdiği belirlendi. Buna göre Türkiye’nin en çok gezen ili İstanbul oldu. Antalya ve Muğla’yı en çok 34 plakalı araçlar ziyaret etti. Tatil yörelerine Ankara, İzmir ve Bursalıların da ilgisi yoğun oldu.

İstanbul’dan Antalya ve Muğla’nın yanında Adıyaman, Kayseri ile Sinop’a da yönelim görüldü. Buna mukabil İstanbul’a en çok Ankara, Bursa, Trabzon, Samsun, Tekirdağ ve Kocaeli plakalı araçlar geldi. Bu illeri Edirne, Çanakkale, Amasya ve Antalya plakalı araçlar takip etti.

Anadolu illerinin Ramazan Bayramı’nı muhtelif şehirlerde geçirdikleri ortaya çıktı. Mersin Starpet istasyonlarına en çok ziyaret Adana ve Urfa plakalı araçlar tarafından gerçekleştirildi. Adıyaman Malatya’dan, Urfa ise Sivas’tan gelenleri ağırladı. Kayseri’de Yozgat plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti. Batman, Mardin ve Van sakinleri de bayram tatilini kendi şehirlerinde geçirmeyi tercih etti.
Kaynak: cha