TUSKON'a bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED), gıda sektöründeki üyelerini, ikili iş görüşmeleri yapmak üzere 29 Eylül Cumartesi günü Ankara Sheraton Otel'de bir araya getiriyor. Yaklaşık 300 iş adamının katılması öngörülen programda ciddi iş anlaşmaları yapılması hedefleniyor.

Anadolu İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık, iş forumunun, bölgesel anlamda yapılan önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Güvenli bir ticaret koridoru anlayışı ile üyelerini sektörel anlamda bir araya getirdiklerini aktaran Bıyık, bu forumda üretici, toptancı ve perakendecinin bir araya geleceğini belirtti.

        Sivas-Zonguldak arasında, 20 bine yakın üyeleri olduğunu ve bunlar arasında gıda sektöründeki üyelerinin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Bıyık, "Küresel yiyecek ve içecek pazarının Çin, Hindistan, Brezilya gibi yükselen ekonomilerde sağlıklı ürünlere yönelik talebin artması ve net gelir seviyesinin yükselmesi sayesinde yıllık yüzde 3-4 büyümeyle devam edeceği öngörülüyor. Türkiye’nin gıda sektörünün ülkenin hacmi oldukça büyük olan tarım sektörü sayesinde daha da büyüyeceği beklenmekte. Tüketicilerin giderek daha geniş çeşitlilikte gıda ürünleri talep etmeleri sonucunda yıllık ticaret dengesinin 2005 yılındaki 4,4 milyar dolar seviyesinden 2014 yılında 6,2 milyar doları ulaşması, ihracatın da yüzde 46 oranında artarak 9,1 milyar dolara ulaşması beklenmekte." dedi.

Gelecek dönemde, gıda sektörünün yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Bıyık, sektörün kendi içerisindeki hızlı yapısal değişikliklerin yanı sıra küresel çaptaki değişikliklerin, federasyon olarak kendilerine bu konuda bir takım çalışmalar yapmaya yönelttiğini kaydetti. Foruma katılacak firmaların, hem ürünlerini teşhir edebileceklerini hem de gelen firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapabileceklerini hatırlatan Bıyık, bu konuda bir yazılım yaptırdıklarını ve tüm çalışmaların web üzerinden yürütüleceğini kaydetti. Bıyık, ANFED Gıda İş Formu kayıtlarının www.meslekkomisyonlari.com adresi üzerinden yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: cha