Alman Otomobil Kulübü (ADAC) Sözcüsü Peter Hemschik, Türkiye’ye açılma girişimlerinin kendilerine 8 milyon euro zarara mal olduğunu ifade etti.

Alman dergilerindeki iddiaların aksine ADAC’nin Türkiye’de asla ofis açmadığını belirten sözcü, Alman şirketin sadece çok katılımlı bir Türk ortaklığı kurduklarını ve bu şekilde üyelerine Türkiye gezilerinde acil ve kaza durumlarında yardımcı olmayı hedeflediklerini anlattı. Bu şirketin Türkiye’de farklı araç tamirhane firmaları, sigorta şirketleri ve otomobil üreticileri ile çalıştığını kaydeden sözcü, eski Türk ortaklarının ADAC’yi dolandırıp dolandırmadığı sorusuna ise "Türkiye’deki eski iş ortağımız hakkında suç duyurusunda bulunuldu." cevabını vermekle yetindi. Hemschik, buna rağmen üyelerine Türkiye’de tatil yaptıkları sırada partnerleri ile yardımcı olmaya devam ettiklerini vurguladı.

Daha önce Çin, Rusya, Polonya, Türkiye ve Yunanistan pazarlarına açılan ADAC’nin yurt dışı macerasının kötü sonuçlandığı Alman medyasında yer almıştı.

Öte yandan Almanya’daki araç tamirhanelerinin bu yılki test sonuçlarını açıklayan ADAC, denetlediği firmaların yüzde 10’unun testleri geçemediğini haber verdi. Toplam 75 firmanın denetlendiği testte Berlin’deki Mercedes tamirhanesi yüz puan üzerinden tam puan alarak birinci olurken, Hamburg şehrindeki özel bir firma ise 17 puan ile sonuncu oldu.
Kaynak: cha