Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), üyelerine tüplü dalış eğitimi verdirirken, eğlenmelerini de unutmadı. İş adamları, dalış eğitiminin yanı sıra sürat teknesinin çektiği banana denilen muz şeklindeki şişme bot ve Flyfish denilen uçan balık ile su üzerinde düşmeden durmaya çalıştı, paraşütle Kızkalesi’nin eşsiz manzarasını gökyüzünden izleme fırsatı buldu.

        Cennet-Cehennem yolu üzerindeki Türkmen Kafeterya’da yöreye has çeşitlerden oluşan menü ile kahvaltılarını yapan AGİD üyesi grup daha sonra, Narlıkuyu Koyu’ndan Çamlıbel-1 adlı tekne ile denize açıldı. Maceraperest Doğa ve Su Sporları Okulu Kurucu Eğitmeni Salih Mutlukaya, gruba, dalış sırasında yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi.

        İlk dalışlar Altınofroz Koyu’nda gerçekleştirildi. Sırası gelen iş adamları tüplü dalış keyfini yaşarken diğerleri de tekne etrafında Akdeniz’in mavi sularında yüzmenin keyfini çıkardı. Ayrıca, burada dalış yapan ekip, Güvercinli Mağara’ya su altından geçerek inceleme fırsatı da buldu.

        Öğleden sonraki dalış Kızkalesi civarında gerçekleştirildi. Gruplar halinde dalış yapılırken, diğerleri de sürat teknesinin çektiği banana denilen muz şeklindeki şişme bot ve Flyfish denilen uçan balık ile su üzerinde hızla ilerlerken zaman zaman da düşmekten kurtulamadılar. AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ve bir grup iş adamı, yine teknenin çektiği paraşütle Kızkalesi’nin eşsiz manzarasını gökyüzünden izleme fırsatı buldu. Adrenalin doruk noktaya ulaştığı anlarda iş adamları, yeni bir yıla zinde girecek olmanın keyfini yaşadı. Başkan Seyfettin Alpat, AGİD’in düzenlediği bu tür etkinliklerle üyeler arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlendiğini söyledi.

        Alpat, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz dalış eğitimine ek bu kez banana denilen muz bot ve flyfish denilen uçan balık ile su üzerinde adrenalini yaşadık. Paraşüt ile de gökyüzünde süzülerek Akdeniz ve Kızkalesi’nin eşsiz manzarasını izleme fırsatı bulduk. Herkese mutlaka yapmalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

         Eğitmen Salih Mutlukaya, alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde yapılan etkinliklerde iş adamları ile heyecanlı ve keyifli anlar yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu dile getirdi. Mutlukaya, AGİD üyesi iş adamlarının suyun altındaki gizemin yanı sıra bölgenin eşsiz manzarasını gökyüzünden de izleyerek heyecan ve hayranlık duygularını aynı anda yaşadığını kaydetti.


Kaynak: cha