Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban beldesinde toplam 15 milyon lira tutarındaki üç projenin temelini attı. 4,5 milyon lira değerindeki sulama projesinin yıllık 10 milyon liraya yakın gelir artışı sağlaması bekleniyor.

Ramazan Bayramı’nı memleketi Afyonkarahisar’da geçiren Bakan Veysel Eroğlu, Sinanpaşa’da; Serban Göleti Sulaması Rehabilitasyonu, Kınık Köyü Taşkın Koruma ve TOKİ Tarımköy 55 konut projelerinin temelini attı. Rehabilitasyon projesinin Serban’ın kaderini değiştireceğini savunan Eroğlu, çalışmanın hayata geçmesiyle 9 bin 530 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulacağını söyledi. Eroğlu, "Bu tesisi 4 milyon 380 bin liraya mal edeceğiz. Ama çiftçilerimize yıllık 9 milyon 700 bin lira gelir artışı sağlayacağız. Faydasına baktığımızda çok ehemmiyet arz eden bir çalışma. Tesisi 2014 yılının başına yetiştirmeyi planlıyoruz. Köylümüzün yüzü gülecek, artık ürünlerini değerinde pazarlama imkanına kavuşacak." dedi. Eroğlu, 750 bin liraya mal olacak Kınık Köyü Taşkın Koruma Tesisi’nin köyü taşkının neden olduğu zararlara karşı koruyacağını dile getirdi.

'TÜRKİYE’DE YOLLAR, HAVALİMANLARI TAMAMLANDI'

Bölünmüş yolların tamamlandığını, havalimanı ve hızlı trenin de yakında hizmete gireceğini anlatan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın bütün yolların kesiştiği yer olacağını kaydetti. Açılışını yaptığı tesis sayısının 2 bini bulduğuna değinen Eroğlu, 49 şehri suya kavuşturduklarını söyledi. Her iki kişiden birisinin bu yeni tesisler sayesinde suya kavuştuğunu ifade eden Eroğlu, "Ellerinde su bidonu olan, su tankerlerinin arkasında koşarken aracın altında kalanları duyuyor musunuz? Dünyada 16’ncı sıradayız. 2023 yılında bunu ilk 10’a sokmaktır." diye konuştu.

Eroğlu, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinerek şunları söyledi: "PKK’nın arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Hangi kamplarda eğitildiğini biliyoruz. Ancak, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Vatanımızın bir karış toprağını vermeyiz, verdirtmeyiz. Bunu herkes bilsin. Bu vatan şehitler sayesinde ayakta kalıyor, bayrağımız dalgalanıyor. Bu şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Yorulmadan bıkmadan usanmadan çalışacağız."

'ŞEHİTLER HEPİMİZİ ÜZDÜ'

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da bayramın millet olarak herkesi üzüntüye boğan olaylara sahne olduğuna işaret ederek, "Bebek katili bunlar. Din, vicdan, iman duygusu olmayan bu insanlar, Türkiye’nin önüne kesmek isteyen dış güçlerin bir parçasıdır bunlar. Kıl kadar beceri yok, robot durumunda bunlar. 3,5 teröristle mücadele etmiyoruz. Birçok ülke var arkalarında. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi aynı şekilde, birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece bunları hezimete uğratacağız. Çanakkale savaşını kazandıran ruhu devam ettirdiğimiz sürece dünya üstümüze gelse üstesinden geliriz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: cha