Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ve beraberindeki heyet Belçika’daki temasları çerçevesinde Belçika Müslüman Temsil Kurumu'nu ziyaret etti.

Executif Başkanı Şemsettin Uğurlu ve başkan yardımcıları tarafından karşılanan Türk heyetle karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Burada Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kemal Yurtnaç, Almanya’da son zamanlarda artan Müslüman karşıtı yaklaşıma tepki gösterdi. Kemal Yurtnaç, Türk vatandaşların yaşadığı her yerde hukuk devletinin prensipleri çerçevesinde onların insan hakları ihlallerine uğramaması için gerekli çalışmaları yaptıklarının altını çizerek şu şekilde konuştu: "Sünnet bizim bin yıllardır var olan geleneğimiz. Bu Yahudi toplumu için de geçerli. Çeşitli afişlerle oradaki insanımızı tahrike yönelik hareketler güzel şeyler değil. Biz birlikte yaşamayı yüzyıllardır kültür haline getirmiş olan bir milletiz. Bu reflekslerimiz aynen devam edecek. Bizim vatandaşlarımız Almanya’da Alman toplumuna uyumlu bir şekilde yaşantılarını devam ettireceklerdir. Vatandaşlarımız aklıselim davranıyorlar zaten biz de kendilerinden bunu istiyoruz. Haklarını hukuki yollarla temin etmeleri konusunda destekliyoruz."

Avrupa’da artan İslamofobi hakkında ise Kemal Yurtnaç "Avrupa’da özellikle bu tür yaklaşımlar var. Biz hiçbir din, inanç ya da kültüre fobi olarak bakılmasını istemiyoruz. Norveç’te nasıl Breivik 77 kişiyi katletti, bir tane kızımız orada var, biz onlara ‘Hıristiyan terörist’ demedik. Bunlar kişiler davranışlardır. Dolayısıyla bir dinin terörizmle anılması son derece yanlıştır." sözlerine yer verdi.

Belçika Müslüman Temsil Kurumu (Executif) Başkanı Şemsettin Uğurlu ise Ankara’dan gelen heyeti ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Çok güzel bir görüşme oldu. Özellikle Yurtdışı Türkler Başkanlığının ve Türkiye’nin yurtdışındaki vatandaşlarıyla ilgili yakından ilgilenmeleri her türlü takdirin üzerindedir. Belçika’da bulunan 30’dan fazla farklı ülke Müslümanların kendi anavatanlarından yetkililerle zaman zaman bir araya gelmesini önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ve beraberindeki heyet, Pazar gününe kadar Belçika’nın farklı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Türk asıllı siyasilerle bir araya gelecek.
Kaynak: cha