Vietnam Devlet Başkanı Truong Tan Sang, iki günlük resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, konuk lideri Akorda Sarayı’nda askeri törenle karşıladı. Törenin ardından baş başa yaklaşık bir saat görüşen liderler, daha sonra heyetlerarası toplantıya başkanlık etti.
Astana ve Hanoi kardeş şehir

Toplantılar sonunda iki devlet başkanının katılımıyla düzenlenen imza töreninde Astana ve Hanoi kardeş şehir ilan edildi. Kazakistan ile Vietnam arasında ilişkilerin ve ticaretin artırılması maksadıyla iki ülke milli bankaları arasında işbirliği mutabakatı imzalandı.
Görüşmeler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Nazarbayev, Viatnam’ı Güney-Doğu Asya'da önemli bir stratejik ortak olarak gördüklerini söyledi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin bir iki yıl önce başladığını hatırlatan Nazarbayev, kısa zaman zarfında bu konuda büyük artış kaydettiklerini belirtti.

Kazakistan’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Vietnam Devlet Başkanı Truong Tan Sang da, temaslarının çok olumlu ve verimli bir havada geçtiğini söyledi. Konuk Başkan, bölgede ve dünyadaki konumu ile giderek önemi artan Kazakistan ile her alanda ilişkileri güçlendirmek istediklerini vurguladı.

Taraflar ekonomik alanında işbirliğini içeren bir dizi anlaşmaya imza attı.


Kaynak: cha