Çin’in başkenti Pekin'de bir havayolu firması çalışanı, uçağın yaptığı rötara gerekçe olması amacıyla ölü numarası yaptı.

Çin medyasının haberine göre; Pekin’deki Uluslararası Başkent Havaalanında yolcuları kızdıran alışılmışın dışında bir olay gerçekleşti. Pekin’den Xian’a gidecek olan uçağın dört saat rötar yapması sonucu kızan yolculara gerekçe olarak bir çalışanın öldüğü bildirildi. Uçağa biniş kapısı önünde yerde yatan bir Çinli çalışanın numara yaptığını anlayan yolcular çileden çıktı. Kızgın yolcular, havayolu firmasına öfkelenirken, bu yaptıklarının 'Çin’i utandırmak' olduğunu söyledi. Hiçbir kimsenin ilgilenmediği ve yerde ölü gibi yatan çalışanın hali amatör kamera tarafından kaydedildi.

Çin mikroblog sitelerinde konu ile ilgili yapılan yorumlarda, 'Bu kadarına da pes' ve 'yalancılığın son noktası' şeklindeki tweetler dikkat çekti.

Çin’de uçak seferlerinde sık sık yaşanan rötarlar halkın tepkisini çekiyor. İnsanların bu yüzden demiryollarını daha çok tercih etmeye başladığı belirtiliyor.


Kaynak: cha