Türk Diyanet Vakıf-Sen, İsrail'de bir camide içki festivali düzenlenmesine tepki gösterdi. Savaş zamanlarında dahi ibadethanelere dokunulamayacağına vurgu yapan sendika, Müslümanları bu saygısızlığın son bulması için birlikte hareket etmeye çağırdı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İsrail’de 5 Eylül’de bir camide içki festivali düzenlenecek olmasını kınadı. Başkan Ünal, "İsrail’de 5 Eylül tarihinde camide içki festivali düzenleneceği basına yansımıştır. Konu İsrail tarafından da yalanlanmamıştır. Beersheba Belediyesi tarafından düzenlenecek içki festivalinin Beersheba Camii'nde yapılacak olması kabul edilemez bir durumdur. Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan İsrail’in bir camide böyle bir iğrençliğe imza atmaya hazırlanması kabul edilemez, bu alçaklıktır.” dedi.

Mabetlerin dinlerin kutsal mekânları olduğunu ifade eden Ünal, savaşlarda dahi bu mekânlara dokunulamayacağına dikkat çekti. Müslümanlar için çok önemli bir mekân olan camide böyle bir festivali yapmayı değil, düşünmeyi bile şiddetle ve nefretle kınadıklarını vurgulayan Ünal, “Nasıl ki Yahudilikte havra (sinagog), Hristiyanlıkta kilise ibadet yeri ve önemli bir mekân ise cami de İslamiyet’te ibadet yeridir ve önemlidir. Bu mekânlara seviyesizlik ve saygısızlık yapılması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Camide içki festivalinin bir an önce İsrailli yetkililer tarafından engellenmesi gerektiğini belirten Ünal, tüm Müslümanları da bu olayın üzerinde durmaya ve bunu engelleme için girişimde bulunmaya davet etti.
Kaynak: cha