Suriye ordusu, hedef gözetmeksizin Halep'i 120 kilogram ağırlığındaki Rus füzeleri ile bombalıyor. Saldırı sonrası patlamayan bombalar çok sayıda bomba muhalifler tarafından taşınarak farklı yerlere götürülüyor.

Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep, Esed askerlerinin en şiddetli saldırılarına sahne oluyor. Özgür Suriye Ordusu ile yönetime bağlı ordu arasında yaklaşık 2 haftadır devam eden çatışmalar sonrasında Halep adeta hayalet bir şehri andırıyor. Bombalanma ve göğüs göğse çatışmalar sebebiyle şehirde çok sayıda bina yerle bir olurken, her gün aralarında kadın ve çocukların olduğu yüzlerce kişi ölüyor. Özellikle Esed ordusunun hedef gözetmeksizin, savaş uçakları, tank ve roketlerle gerçekleştirdiği saldırılar şehirde büyük bir yıkıma neden oluyor. Lunabit Rus Mig savaş uçaklarının kullanıldığı bombardımanın yanı sıra fırlatılan Rus füzeleri ölü ve yaralananların sayısını büyük ölçüde artırıyor. Yapılan bombardıman sonrasında olay yerine giden muhalifler zaman zaman patlamamış füzeler ile karşılaşıyor.

PUTİN VE MEDVEDEV'E FÜZE TEPKİSİ

Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde Halep'in Binniş bölgesinde bir yerleşim yerine düşen, ancak patlamayan 120 kilogram ağırlığında Rus füzesi görülüyor. Füzeyi bir kamyonetin içine koyarak yerleşim yerinden çıkarmaya çalışan muhalif askerler,"Medvedev ve Putin bu sizin Beşşar Esed'e vermiş olduğunuz füzeleriniz halkın üzerine atılıyor. Bunu İsrail'e karşı kullanması için verdiniz. Ancak patlamadı. Halka karşı kullanılacağını bilseydiniz, budan çok daha iyi füzeler verirdiniz" diyerek tepki gösterdi.
Kaynak: cha