Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde 6-7 Temmuz’da en az 172 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin yaraları sarılmadan bölgede yine bir sel felaketi yaşandı. Dün gece sağanak yağmur nedeniyle bölgedeki Neçepsuho nehrinin taşması sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişiden ise haber alınamıyor.

Rusya İçişleri Bakanlığı Krasnodar Bölgesi’nden yapılan açıklamada, bölgenin Novomihaylosvki köyünde yaklaşık 600 evin sular altında kaldığı kaydedildi. Sayıları bin 500 olarak açıklanan vatandaşlar geçici olarak 35 nolu okula tahliye edildi. İçişleri Bakanlığı, “İlk belirlemelere göre, 4 cesete ulaşıldı, kimlikleri araştırılıyor.” bilgisi verildi.

Life.ru ajansı, ölen 3 kişinin bölgeye gelen yerel turist olduğunu belirtti.

Doğal afetle mücadele için bin 300 kişi görevlendirilirken, beş uçak ve helikopter dahil 222 farklı teknik araç kullanıldı. İnsani yardım için Moskova’dan Acil Durum Bakanlığı’na ait uçak da bölgeye hareket etti.

Vakayla ilgili açıklama yapan Krasnodar Bölge Valisi Aleksandr Tkaçev, olası sağanak yağmur ve sel ile ilgili bölgede daha önce vatandaşların bilgilendirildiğini belirterek, “Soruşturma Komisyonu, vatandaşların ölümüyle ilgili inceleme başlattı” dedi.
Kaynak: cha