Rusya’da hırsızlar gözünü güvenli park imkanı bulamayan otomobillere dikti. Resmi verilere göre her ay ülke genelinde 3 bin 500’ün üzerinde araç çalınıyor.

Resmi Rossiya-24 televizyon kanalının konuğu olan Moskova Emniyet Müdürü Anatoli Yakunin, en çok aracın başkent Moskova’da çalındığını söyledi.

Yakunin, “Rusya’da her ay 3 bin 500’den fazla araç çalınıyor. Araç hırsızlığının yüzde 23’ü Moskova’da gerçekleşiyor. Sadece pazar günü, 9 Eylül’de başkentte 40 araç çalındı. Her gün Moskova’da araç kaçırılıyor. Bu yılın ilk altı ayında çalınan araçların toplam değeri 3,23 milyar ruble. En çok çalınan markalar ise Honda ve Mazda” bilgisini verdi.

Araba hırsızlarına karşı etkili mücadele etmek için özel birim oluşturulacaklarını da sözlerine ekleyen Moskova Emniyet Müdürü, “Kararı imzaladım. Yakın zamanda icraata başlayacağız” dedi.

Moskova’nın trafik çilesinden kendisinin de şikayetçi olduğunu anlatan Yakunin, “Geçenlerde 1,5 saat trafikte kilitlendim. Ben tepe lambayı kullanmıyorum, her zaman bagajımda bulunuyor, gerektiği zaman kullanıyorum” siteminde de bulundu.
Kaynak: cha