Rusya bağımsız araştırma şirketi Levada’nın yaptığı çalışmaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e destek Kremlin’e çıktığı Mart ayından bu yana 6 puan gerileyerek yüzde 63’e düştü.

Uzmanlar halen ülkenin istikrar ve büyümesinin sembolü olarak görülen Putin’e desteğin devam ettiğine dikkat çekiyor. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’e destek ise yüzde 64’den yüzde 57’e geriledi.

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin (FOM) araştırmasına göre Rusya lideri Putin’e destek yüzde 50’den yüzde 44’e, Medvedev’e destek ise yüzde 46’dan yüzde 39’a düştü.

Levada’ya göre Putin’den memnun olmayanların oranı yüzde 30’dan yüzde 35’e yükseldi. Medvedev’in çalışmalarını eleştirenler ise yüzde 35’den yüzde 41’e çıktı.

Rusya hükümetinin çalışmalarından memnun olmayanların oranı ise yüzde 52. Mayıs ayında bu oran yüzde 46 seviyesinde idi. Parlamentoyu eleştirenlerin oranı ise yüzde 55’ten yüzde 59’a yükseldi.

Levada’nın çalışmasına katılanların yüzde 41’i ülkenin doğru yönde ilerlediğini düşünürken, yüzde 41’i de yanlış yönde ilerlediğini düşünüyor. Mayıs ayında yanlış yönde ilerlediğini düşünenlerin oranı yüzde 33 idi.

SİYASİ FİGÜRLERE GÜVEN SIRALAMASINDA İSE İLGİNÇ SONUÇLAR ÇIKTI:

Devlet Başkanı Vladimir Putin, yüzde 37
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, yüzde 23
Moskova Bölge Valisi Sergey Şoygu, yüzde 10
Komünist Parti lideri Genadi Zyuganov, yüzde 10
Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, yüzde 7
İşadamı Mihail Prohorov, yüzde 6
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yüzde 5
Rusya Patriği Kirill, yüzde 5
Adaletli Rusya Partisi lideri Sergey Mironov, yüzde 4
Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, yüzde 3

Ankete katılanların yüzde 22’si ise Rus politikacılara güvenmediğini söyledi.
Kaynak: cha