Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan, bayramda terör saldırılarıyla Türkiye’nin belli senaryoların içine, Suriye’deki çatışmalara çekilmek istendiğini öne sürdü.

Özdoğan, “Anlaşılan, çok teferruatlı şekilde planlanan yeni bir terör saldırısı görmüş olduk. Böyle bir olayın bayram gününe denk getirilmesi içler acısı bir durum. İnsanımızın bayram yapmasına bile tahammülleri yok bunların. Bir taraftan çiğerimiz yanarken, diğer taraftan Ortadoğu’da çok önemli gelişmeler oluyor. Türkiye’yi belli senaryoların içine çekmeye çalışıyorlar. Suriye’deki olaylar, İran-Türkiye-Suriye ilişkileri, Irak’taki gelişmeler ve uluslararası güçlerin, Rusya ve Çin’in ayrı bir rol alması, batı devletlerinin olaylara bakış açısı çok endişe verici sorular ortaya çıkarıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi aktif bir rol olmaya yönlendirmeyi düşünenlerin esasında Türkiye’nin de içinde yer aldığı, Ortadoğu’da çok iyi bir kaos meydana getirerek Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek istediğini öne süren Hasan Özdoğan, "Bu güçlerde maalesef yine, İkinci Dünya Savaşı’nın galipleri olan ve Birleşmiş Milletler’de (BM) veto hakkı olan ve dünyayı kendilerine göre şekillendirme düşüncesi olan aynı devletler, aynı aktörler. Biz diyoruz ki; Türkiye’de hükümetimiz inşallah bu oyunlara gelmeyecektir. Aklıselim ile hareket edecektir. Bu durumda bütün insanlık şikayetçidir. Allah korusun daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.

Hasan Özdoğan, Avrupalı Türkler olarak terör eylemlerini kınadıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: cha