Suriye'de muhalif askerler ile yönetime bağlı ordu arasında en şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep'te Suriye Özgür Ordusu'nun şehir içindeki ilerleyişi sürüyor. Muhalifler, yüzde 60'ını ele geçirdiklerini duyurdukları Halep'te adliye sarayını da kuşattıklarını bildirdi. Adliye sarayını ele geçirmek isteyen muhalif askerler ile ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'in simgesi olarak bilinen Halep Kalesi'ni ele geçirdiği ancak ordunun savaş uçakları Nakitbahis ile yaptığı bombardıman sonrasında taktik amacıyla tekrar çekildiği belirtiliyor. Muhaliflerin ayrıca dün akşam Halep'teki devlet televizyonu binasını ele geçirdiği aynı şekilde uçakların bombardımanı sonrasında çekildiği ifade edildi.

Suriye'nin ikinci en büyük şehri Halep'te, yaklaşık iki haftadar muhalifler ile Esed ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Muhalifler, stratejik bir şehir olan Halep'in kontrolünü ele geçirmeleri durumunda Esed yönetimini daha kolay düşürecekleri ifade ediliyor. Ülke ekonomisinin kalbi durumundaki Halep'te 2,5 milyon kişi yaşıyor.
Kaynak: cha