KKTC Başakanı İrsen Küçük Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı kabul etti. Günay KKTC'deki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini belirterek, Günay, Kıbrıslı Türklerin hem dünya kamuoyunda yaşadığı haksızlıklar, hem de özellikle Rumların dayatmacı ve çözümü tıkayıcı tavırlarının herkesçe görüldüğünü kaydetti.

Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamadan dolayı KKTC ziyaretini planladığından daha kısa tutmak zorunda kaldığını belirten Günay, Türkiye’de son günlerde meydana gelen terör olaylarının da yüreklerini yaktığını kaydetti. Tüm haksızlılara ve ambargolara karşın Kuzey Kıbrıs’ta güzel işler başarıldığına dikkat çeken Günay, “Sizin önderliğinizdeki hükümetle güzel işler başardık. Dayanışma, işbirliği, güç birliği içinde, çözüm üretici, geliştirici ve kalkınmacı bir anlayışla hep beraber çalışıyoruz.” dedi.

KKTC’deki istikrarın devamının çok hayati ve önemli olduğuna inanç belirten Günay, KKTC’de geçmiş 10 yıla oranla çok büyük işler başarıldığını kaydetti.

Günay, “Bir toplumda istikrarın sürmesi, gelişmenin, kalkınmanın temel şartlarından birisidir. KKTC’de istikrarın sürmesi, siyasi tartışmaların asgari seviyeye inmesi, yarışmaların asgari ve medeni seviyede tutulması gerek. Olgunluk içinde geçen bir süreçten sonra, Türkiye ile uyumlu başarılı işbirliğinin sürmesini bütün kalbimle diliyorum.” diyerek, Türkiye olarak Kuzey Kıbrıs’ın bütün taraflarıyla gelişmesi, kalkınması, istikrarlı bir şekilde ilerlemesi doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Başbakan İrsen Küçük de, Günay’ı KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Anavatan Türkiye ile ilişkilerin en üst düzeyde devam ettiğini söyledi. Küçük, Anavatan Türkiye ile karşılıklı iyi ilişkilerin önemine değindi. Türkiye’de son günlerde meydana gelen terör olayları ve Afyonkarahisar’daki patlamadan duydukları üzüntüyü de dile getiren Küçük, Anavatan Türkiye’de yaşanan olumsuzlukların kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi.

Konuşmalar sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.
Kaynak: cha