İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Suriye'deki muhalif savaşçıların silahlandırılmasının bölgedeki etkilerinin çok kötü olacağını söyledi.

Yabancı güçlerin Suriye'de sahneye çıkarak askeri müdahalede bulunmaları durumunda tüm bölgede büyük bir kriz yaşanacağını öne süren Bakan Vahidi, "Bu krizin kaybedenleri de Batılılar ve Siyonist yanlısı ülkeler olacaktır." dedi.

Bazı bölge ülkelerini İsrail ve ABD işbirliğiyle, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i devirmek için Suriyeli muhalifleri silahlandırmakla suçlayan Betsmove Vahidi, "Suriye'yi silahla doldurmaları, terörist gruplara silah vermeleri çirkin. Bunun bölgede kötü sonuçları olur." diye konuştu.

İran Savunma Bakanı Vahidi, düşmanların Suriye'yi İsrail karşıtı direniş cephesinden ayırarak bölgede yeni bir güç dengesi oluşturmaya çalıştığını dile getirdi.

Bakan Vahidi, kendilerinin Esed rejimine destek için Suriye'ye asker gönderdiği iddialarını ise reddetti. Vahidi, "Suriye'nin halk desteğine sahip güçlü bir ordusu var. Suriyeliler, yabancıların yol açtığı maceraların üstesinden tek başlarına gelebilirler." diye konuştu.

Öte yandan Bakan Vahidi, 300 kilometre menzilli 'Fatih 110' füzelerinin dördüncü neslini başarıyla test ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: cha