Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan gençler tehlikeli sporlara merakları gün geçtikçe artıyor. İpe bağlı şekilde yüksek yerlerden atlamak anlamına gelen 'rope-jumping’ ise bu spor dalları arasında en çok ilgi görenlerden.

Şehrin dev yapılarını seçen ‘rope-jumping’ hayranları, amaçlarına ulaşmak için tereddüt etmeden 20, 30 ve hatta 40 metre gibi yüksekliklerden atlıyor.

Amerikalı dağcı Dan Osman tarafından 1989 yılında tanıtılan bu spor yıllar geçtikçe daha fazla ilgi ile karşılaşıyor. Maceraperestleri bir araya getiren bu spora benzeyen ‘bungee-jumping’ten farklı olarak ise rope-jumping için kullanılan ip. Bungee-jumping için elastik ipler kullanılırken, rope-jumping için dağcı ipleri kullanılıyor.

Rusya’da amatör olarak rope-jumping ile uğraşan genç bayan Marina Bezrukova yeni duygular ve eğlence için bu sporla uğraştığını belirtiyor. Bezrukova, "İnsan, korkusuna karşı gelerek geçmekten korktuğu sınırı aştığı anda kişiliğinde yeni ufuklar açıyor. Daha güçlü hale geliyor." diyor.

Rope-jumping tehlikeli spor dalı olarak nitelendirilse de bu sporun bir diğer hayranı ve aynı zamanda antrenörü olan Maksim Mironikov, aktivitenin tamamen güvenli olduğunu savunuyor. Mironikov, "Bisiklet sürmek ne kadar güvenli ise bu spor da o kadar güvenli. Bu zamana kadar ben herhangi bir tehlike ile karşılaşmadım." diye konuşuyor.
Kaynak: cha