KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın halefinin de müzakerelerde uzlaşıya yanaşacağına inanmadığını söyledi.

Derviş Eroğlu, dün akşam katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "Şu anda Güney'de bir ekonomik kriz var. Hristofyas’ın durumunun ne olacağı belli değil ama aday olmayacağını kesin; onu biliyoruz. Güney’de seçim kampanyası devam ederken aday olan ve kazanma ihtimali olan adaylar müzakere masasında sanki Hristofyas taviz vermiş gibi, Onwin onun verdiği tavizleri ortadan kaldıracakları şeklinde konuşmalar yapıyorlar." dedi.

Rum lideri Hristofyas'ın anlaşma niyetinde olmadığını kolaylıkla söyleyebileceğini dile getiren Eroğlu, "Bundan sonra gelecek liderlerinin de bir anlaşma niyetinde olacağını doğrusu söylemek isterdim ama şimdiden verdikleri beyanatlarda bu gerçeği göremiyorum. O yüzden bize düşen görevlerin başında önce birlik ve beraberliğimizi korumak, bir birimizin haklarına saygı göstererek, devletimizin temellerini sağlamlaştırmak olmalıdır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha