Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de sadece geçen ay boyunca 67 bin trafik cezası kesildiği bildirildi. Günlük ortalama 2 bin 300’e yakın ceza ile Dubai, dünyada en yüksek ortalamaya sahip şehirlerden birisi oldu.
Dubai polisinden yapılan açıklamaya göre cezaların yaklaşık üçte biri, hız limitini aşma nedeniyle kesildi. Hız limitinin 21-30 km arası aşılması nedeniyle 16 bin, 31-40 km aşılması nedeniyle 2 bin 955 ceza kayda geçti. Beş bin 800 civarında da park ihlali yaşandı.
Arapça basılan Emarat El Yevm gazetesindeki habere göre polis şefi tümgeneral Muhammed El Zafin, Ağustos’ta trafiği engelleme nedeniyle 5 bin 231, alkol etkisinde araç kullanma sebebiyle 45 cezanın kayıtlara geçtiğini söyledi.
Toplu taşım yerine özel araçların tercih edildiği BAE’de genel olarak yollarda belirlenen hız limitlerinin üzerine 20 km’ye kadar çıkılmasına müsaade ediliyor.
Yine geçen Mayıs’ta yapılan açıklamaya göre Dubai’de yerli bir vatandaşın 218 trafik cezasının değeri 36 bin 713 doları buldu. En çok ceza kesilen ilk 10 sürücünün toplam cezası ise 274 bin doları geçti.

Kaynak: cha